Frukostmuffins till bebisar | choicebyanna

choicebyanna

Annons

Frukostmuffins till bebisar

IMG_3985c IMG_3984c IMG_3982c IMG_3990c

Igårnatt slog Mira rekord och sov 5 timmar i sträck, och som tur var gjorde hon det på de timmar som jag också låg i sängen och sov (annars sover hon bäst i början av kvällen när man själv fortfarande är vaken 🙄) Alltså det var helt sjukt, jag har inte sovit mer än 2 timmar i sträck på över 9 månader.. Jag kände mig som en ny människa hela dagen igår och hade massor av energi som jag aldrig annars har. Innan klockan var 11 hade jag duschat, tvättat två maskiner, plockat, diskat och bakat (kors i taket). Vi har lite svårt att få i Mira frukost, hon äter några tuggor bara sen vänder hon bort huvudet. Trodde i början att hon bara inte var hungrig (efter nattens eviga snuttande) men sen testade jag ge henne riktig mat istället och då minsann gick det i… Men det känns liksom konstigt att ge mat 5 ggr om dagen redan från kl 07 på morgonen så jag försöker ständigt hitta frukostalternativ hon gillar. Det är bara det att jag varken vill ge vetemjöl, socker eller mejeriprodukter och då blir det genast jäkligt kruxigt.. Men så kom jag på att min kompis Sanna brukar ge hennes son Milo “mat-muffins” typ, som mellanmål och så, så då kom jag på idén att göra frukost-muffins. Kollade vad vi hade hemma och trollade ihop dessa ni ser på bilden av det jag hittade. Helt sjukt att de även blev riktigt goda, jag är verkligen ingen bak-tjej och definitivt ingen som “höftar” ihop recept sådär 😂 Men det blev skitbra och hon gillar dom verkligen så dom kommer jag göra fler gånger och variera med andra grejer i också! Superenkelt!

Vill ni testa ge era små ett nyttigt alternativ till frukost/mellis/fika så kommer receptet (på ett ungefär) här 👇🏼😊

 

Morotsmuffins

1 riven morot (jag kramade ur lite men inte all vätska) 🥕

1 mosad banan 🍌

1 ägg 🥚

1 dl havregryn

0,5 dl mandelmjöl

2 tsk jordnötssmör 🥜

1 tsk kokosolja

1 tsk bakpulver

Blanda ihop alla ingredienser, lägg upp i formar, grädda i ugnen på 200 grader i 20 minuter.

 

Om ni provar måste ni lova att berätta vad de små tyckte! 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
choicebyanna

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats