BABYBUMP WEEK 25 | choicebyanna

choicebyanna

Annons

BABYBUMP WEEK 25

 
Jag är nu i mitten av vecka 25 och såhär kan man läsa om den på nätet:

Barnets utveckling: Fostret är ungefär 33 centimeter och väger runt 700 gram. Det kan knyta sina händer och även få tag på sina fötter. Näsborrarna börjar öppna sig. Fostrets känsel utvecklas och det reagerar på beröring, till exempel från en tvilling. Det har en egen rytm i magen när det sover eller är vaket och liknar alltmer ett nyfött barn i kroppens proportioner. Fostret kan känna igen röster och ljud. Ett korttidsminne har utvecklats. Många foster rör sig mycket medan andra är mer stillsamma.

I gravidkroppen: Olika gravida har olika magar. På en del börjar det synas först nu medan andra fick större mage för länge sen. En del magar är nästan helt runda medan andra har mer putmage. Nu känns barnets rörelser varje dag. Om du känner minskade fosterrörelser ska du kontakta barnmorskan eller förlossningsavdelningen. Barnet kan trycka mot urinblåsan vilket gör att många måste kissa oftare än vanligt. En del gravida börjar även få kramp i benen.

Angående att barnet har en egen dygnsrytm har jag verkligen märkt senaste veckorna, men ibland undrar jag om h*n sover överhuvudtaget?? Haha! Vissa dagar är det full rulle mest hela dagen.. Jag känner mig otroligt lättad och tacksam över att jag känner rörelserna så tydligt och så ofta, för jag har ännu inte hunnit oroa mig över om något hänt därinne, hoppas att det fortsätter trots att det blir mindre och mindre plats..

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
choicebyanna

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anonym

  Jag har ett barn. En 3-åring. Vi vill så gärna ha ett syskon till han men det är knagglig väg dit tyvärr 🙁 Men jag är såå tacksam att vi har berikats med en fantastisk liten kille <3

 2. frokenjosefine

  Jag är i vecka 32 nu och för mig fortsätter det. Jag känner henne mer nu än innan men så är det ju också en större bebis som rör sig där inne och hennes rörelser blir tydligare på så sätt 🙂

  1. choicebyanna
   choicebyanna

   Åh vad kul! Och vad skönt att höra. Jo precis så är det ju! Detta är min första så jag har liksom ingen aning om hur det "ska" och kommer kännas osv 🙂 Är detta din första också eller har du barn sedan innan? 🙂 Kram

 3. Anonym

  Så fin mage! Jag kommer ihåg att jag tyckte tiden runt vecka 25 var den absolut bästa tiden. Magen var lagom stor och det fanns plats för lilleman att röra sig, hihi. Kram!

Annons
stats