DEN STORA GRAVIDLISTAN

2016-06-06 @ 11:58:00
Bilden är 2 veckor gammal..
Vilken vecka är du i nu?
I vecka 20 (19+2 idag)
När är du beräknad?
Den 28:e oktober ♥

När fick du reda på att du var gravid?
Den 17 februari, dagen innan jag skulle få min mens fick jag ett infall att jag skulle testa. Strecket var så svagt att jag var tvungen skicka en bild till min syster Annica och fråga om jag såg i syne! Var tvungen testa varje dag efter det för att se att strecket blev starkare.
När och hur berättade du för din partner att du var gravid?
Robin hade typiskt nog hela kvällarna uppbokade efter jobbet i ett par dagar efter att plussat, och eftersom det var en nyhet jag inte bara ville haspla ur mig precis när vi skulle lägga oss så väntade jag tålmodigt 3-4 dagar med att berätta. Han hade precis fyllt år så jag slog in gravtestet och sa att jag hade en liten försenad present kvar. Han öppnade och vågade liksom inte tro på det även fast det stog ”GRAVID” på displayen, så han var tvungen fråga mig om det verkligen var sant :)
I vilken vecka var du då?
I vecka 4.
Hur tog du det?
Eftersom det var planerat så kände jag obeskrivlig glädje, men jag vågade knappt tro det!
Hur gamla var du och din partner då och hur länge hade ni varit tillsammans?
Jag var 25 och Robin var 28. Vi hade precis påbörjat vårt 10:onde år tillsammans.
Mådde du mycket illa i början?
Nej inte mycket om man jämför med min kära vän Magda som typ spydde varje dag. Jag mådde liksom lite smygilla varje dag, men har bara spytt 2 gånger under hela graviditeten. Så jag ska inte klaga :)
Hade/har du mycket halsbränna?
Ingen alls än så länge, hoppas jag slipper!
Är du känslig?
Jag har alltid varit känslig och har nära till både gråt och ilska, hehe, men jag märker definitivt att graviditeten gjort mig extra känslig. Blir rörd för precis allt. Och jag fick ett utbrott på Robin när vi stog och lagade mat för att han bad mig att röra om i makaronerna när jag hade fullt upp med att röra om i den andra kastrullen, haha! Började även gråta när jag tänkte på att någon annan kommer att bo i vår lägenhet snart, trots att vi velat ha hus i typ 2 år nu!
När kände du bebisens första sparkar?
Jag kände det första ”fladdret” redan i vecka 13 men då var jag inte alls säker. Tror det var i vecka 15 som jag kände mig helt säker på att det var bebisen jag kände och sedan dröjde det bara 1-2 veckor tills jag kände första sparken!
Är du ofta orolig?
Då vi har ett missfall i bagaget så var jag orolig varje dag, varje minut i början. Trots att vi gjorde tre stycken tidiga ultraljud. Efter vecka 15 började jag våga pusta ut, mycket förmodligen för att jag började känna rörelser och sparkar varje dag. Men ju närmare RUL vi kom så började jag oroa mig för att bebisen inte skulle vara frisk istället. Antar att det är såhär livet som mamma kommer att bli, det kommer hela tiden nya saker att oroa sig för!
Sparkar bebisen mycket?
Ja, h*n är en riktig akrobat! Låg inte stilla en sekund på ultraljudet och inatt när jag skulle försöka sova möblerades det om som bara den! Någon som vet om det kan påverka att jag åt mycket socker igårkväll? Jag brukar inte äta så mycket sött annars..
Har du fått bristningar?
Inte än, men magen är ju inte jättestor ännu heller.
Har du foglossning?
Fick supertidigt ont i svanskotan och det förföljer mig fortfarande tyvärr, vet inte om det är foglossning?
Har du sammandragningar?
Nej, inte än vad jag har känt.
Hur många ultraljud har du gjort?
Rutilultraljudet blev mitt fjärde. 
Ultraljud i v. 8, v.11 och v.13
Vet du vad det blir för kön?
Ja! Kan ni gissa? ;)
Hur gammal kommer du vara när bebisen kommer?
26 år, precis som min mamma var när hon fick mig.

Hur vill du att din förlossning ska se ut?
Det känns så långt borta fortfarande och jag försöker att inte måla upp en alltför tydlig bild i huvet då jag vet att vad som helst kan hända. Min önskan är att det ska gå att föda vaginalt, men det vet man ju aldrig hur saker och ting ter sig. Jag hoppas att jag samlat på mig kunskap och mod att kunna hålla mig lugn genom värkarbetet och inte fastna i tanken att ”det här kommer aldrig gå, jag kommer att dö!”. Jag hoppas också att personalen som kommer vara i rummet känns stöttande och att vi ”klickar” med varandra och att de gör allt för att kommunikationen mellan oss ska göra att jag slipper vara orolig och slipper få förlossningsskador på min kropp. Men min största önskan är såklart att bebisen föds frisk och mår bra, sen får jag ta resten som det kommer.
Vilka är dina favoritkläder?
Det har varit mina gravidjeans från H&M men nu när värmen kom så är det midi-klänningar i alla former och färger!
Vad är dina favoriträtter?
Har inte en enda favoriträtt utan det har varit väldigt mycket från dag till dag. En helg var min högsta önskan att Robin skulle laga raggmunk till mig, haha!
Vad tycker du inte om i matväg?
Samma sak här, det finns inte en maträtt som ger mig avsmak utan ena dagen kan vi bestämma att imorgon ska vi äta fisk, men när morgondagen väl kommer så känner jag att jag omöjligt kan äta fisk just då. Men det blir mindre och mindre.
Vilken sovställning är bäst?
Jag har alltid sovit på mage men det börjar bli lite obekvämt så jag ligger i ett mellanläge mellan på sidan och på mage. Har alltid en kudde på sidan som stöd.
Övriga tankar:
Medan de första 13 veckorna gick så obeskrivligt och olidligt långsamt så har resterande veckor bara svischat förbi och just nu skulle jag bara kunna stoppa tiden och vara i just denna vecka ett tag. Tror jag kommer se tillbaka på dessa veckor som graviditetens bästa. Jag mår bra, är fortfarande inte för tung och otymplig för att göra saker men ändå finns en synlig liten mage, lilla M gör sig till känna varje dag och jag har ännu inga krämpor förutom lite ont i svanskotan.. Det känns fortfarande så overkligt att jag inom några månader kommer att gå igenom det absolut största i livet, att bli mamma. Och att jag får vara med om det tillsammans med världens bästa partner gör att jag känner sån tacksamhet. Är rädd varje gång Robin ska bort eller när han kör bil att han ska dö ifrån mig. Fattar inte att jag hade sån tur att träffa honom redan när jag var 16 år!
Taggar: bf oktober, gravid, gravidblogg, graviditetstest, gravidlista, gravidmode, oktoberbebis, ultraljudsbild, vecka 19, vecka 20;
Kategorier: Allmänt 3

Kommentarer:
#1: Hanna Watson i Kanada
2016-06-06 @ 18:38:04

superkul att du läsa svaren på dessa frågor. du är så fin i din gravid-mage. får jag fråga var den gröna kappan kommer ifrån?

Svar: Åh men tack snälla! :) självklart får du det, den kommer ifrån lager157! :)
Anna Eriksson

#2: Elin Hansson
2016-06-16 @ 12:31:53

Åh Grattis till er! :D

#3: Demet
2016-06-20 @ 11:30:00

Grattis till er båda :) jag undrar från vart du har köpt din svarta midi klänning ifrån?? och tips från vart man kan köpa midiklänningar?

Svar: Tusen tack!! :) den är ifrån Nelly har ja för mig! där brukar jag hitta många fina midi-klänningar, annars finns det också på nakd, asos osv :)
Anna Eriksson

Min profilbild

choicebyanna@gmail.com »

ANNA@INSTAGRAM:

bloglovin

Arkiv

2017:

01 02 03 04 05

2016:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2015:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2014:

02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
RSS 2.0